Monday, 11 June 2012

hati... T_T

Salam,

Cakap pasal hati ni, susah kan.. sebab hati ni x dengar cakap, kita cakap jangan ingat dekat orang itu, jangan suka dekat orang itu, kena suka dekat orang ini, TAPi x semuanya hati akan ikut.. TT__TT  Hati ni memory dia bagus, kita ingatkan ingatan yang lama, kenangan yang lama, dia dah buang,rupanya belum..tiba2,bila sampai masanya, zuppp kenangan tu datang balik...pedih..sakit...


 Ikut kata hati, mati, ikut kan rasa,binasa kan..x pela,jangan ikut kata hati jela kalau macam tu kan,dala degil..padan muka,degil lagi...


P/s : wishing us peace in our heart today and always.. :) :)
im happy,always~~~~~  x pe,sekurang2 nya,dulu saya merasa kebahagiaan itu.... :)

Sunday, 13 May 2012

Happy Mother's day Emak... :)

Salam,

i was a foolish little child
crazy things i used to do
and all the pain i put you through
mama now i'm here for you

for all the times i made you cry
the days i told you lies
now it's time for you to rise
for all the things you sacrificed

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

and now i finally understand
your famous line
about the day i'd face in time
'cause now i've got a child of mine

and even though i was so bad
i've learned so much from you
now i'm trying to do it too
love my kid the way you do


i'd like to put a smile on your face every day
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh, oh, number one for me


there's no one in this world that can take your place
oh, i'm sorry for ever taking you for granted, ooh
i will use every chance i get
to make you smile, whenever i'm around you
now i will try to love you like you love me
only god knows how much you mean to me


p/s : i love you emak..

Thursday, 26 April 2012

:: Senyum itu sedekah ::

Salam,
Disini saya ada satu kisah yang sangatlah suweet nya... :)

tengok,adik ni senyuum je.. hikhik..

Ada sorang budak darjah 1 ni. Dia selalu senyum kat tabung masjid. 
Perilaku budak tu dilihat oleh imam dan imam tu berasa hairan. 
Suatu hari imam bertanya kpd budak tersebut 
 “Kenapa adik senyum kat tabung tu?”
 Budak tu pun jawab.
 “Ustaz saya pesan,senyum itu sedekah. saya takda duit nak sedekah,jadi saya senyum jelah kat tabung tu.."

tersenyum saya saat baca kisah ni, sangat lah suweet nya budak itu,comel.. :)

p/s : Jadi, selalulah tersenyum,kerana selain sedekah,senyum itu juga adalah pengubat hati yang duka... Senyuuuumm... :)