Tuesday, 24 June 2014

:: Ingin Menjadi Seperti IKAN ::

Salam Sejahtera,

Dah lama rasanya tak menulis di blog.Entah kenapa tiba2 perasaan nak menulis tu muncul.Sebabnya, bila aku menulis disini,memori tu akan terus ada.Walaupun aku lupa ke nyanyuk ke,aku masih boleh baca atau lihat gambar disini..

Sejak bergelar pekerja ni,aku terlalu sibuk sehinggakan aku lupakan kawan2, aku lupa tarikh lahir mereka yang rapat dihati, aku langsung (boleh di katakan langsung sebab jarang sangat) tak menghubungi kawan2 dan yang rapat dengan aku. Aku letak kerja dipriotiti yang teratas. Namun, aku lupa,siapa yang akan ada dengan aku disaat aku perlukan bantuan,siapa yang akan ada dengan aku disaat aku sakit dan siapa yang akan risaukan aku bila aku ada masalah.

Dan lagi satu perubahan yang aku rasa terjadi pada aku adalah sikap aku. Dulunya, aku adalah seorang yang positive. Aku gemar memandang sesuatu situasi dari sudut pandangan yang positif TAPI sekarang semuanya negative. Sehinggakan seorang teman di tempat kerja komen,

"Kenapa awak sekarang asyik negatif je,bila tanya apa2,awak terus say NO without even thinking."

Aku tak salahkan sesiapa, MEMANG, memang aku dikelilingi orang2 yang negative thinker, TAPI perubahan pada diri aku adalah salah aku sendiri. Kerana aku tak pandai membawa diri,aku terikut-ikut. Aku yang dah dewasa tak sepatutnya macam tu. Sepatutnya tahu,apa yang terbaik untuk diri sendiri.

Aku ingin sangat menjadi seperti ikan di lautan.Walaupun hidup di laut yang masin NAMUN isinya tetap tak masin.

be like me..will ya?? kata si ikan..
Tapi ye,setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Kalau x terjadi,kita tak akan belajar dari kesilapan dan akan selalu anggap yang kita ni bagus,perfect (even tau mana ada manusia perfect di dunia ni). InsyaAllah,learn from the mistake and be better..

:)


Monday, 11 June 2012

hati... T_T

Salam,

Cakap pasal hati ni, susah kan.. sebab hati ni x dengar cakap, kita cakap jangan ingat dekat orang itu, jangan suka dekat orang itu, kena suka dekat orang ini, TAPi x semuanya hati akan ikut.. TT__TT  Hati ni memory dia bagus, kita ingatkan ingatan yang lama, kenangan yang lama, dia dah buang,rupanya belum..tiba2,bila sampai masanya, zuppp kenangan tu datang balik...pedih..sakit...


 Ikut kata hati, mati, ikut kan rasa,binasa kan..x pela,jangan ikut kata hati jela kalau macam tu kan,dala degil..padan muka,degil lagi...


P/s : wishing us peace in our heart today and always.. :) :)
im happy,always~~~~~  x pe,sekurang2 nya,dulu saya merasa kebahagiaan itu.... :)

Sunday, 13 May 2012

Happy Mother's day Emak... :)

Salam,

i was a foolish little child
crazy things i used to do
and all the pain i put you through
mama now i'm here for you

for all the times i made you cry
the days i told you lies
now it's time for you to rise
for all the things you sacrificed

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

and now i finally understand
your famous line
about the day i'd face in time
'cause now i've got a child of mine

and even though i was so bad
i've learned so much from you
now i'm trying to do it too
love my kid the way you do


i'd like to put a smile on your face every day
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh, oh, number one for me


there's no one in this world that can take your place
oh, i'm sorry for ever taking you for granted, ooh
i will use every chance i get
to make you smile, whenever i'm around you
now i will try to love you like you love me
only god knows how much you mean to me


p/s : i love you emak..

Thursday, 26 April 2012

:: Senyum itu sedekah ::

Salam,
Disini saya ada satu kisah yang sangatlah suweet nya... :)

tengok,adik ni senyuum je.. hikhik..

Ada sorang budak darjah 1 ni. Dia selalu senyum kat tabung masjid. 
Perilaku budak tu dilihat oleh imam dan imam tu berasa hairan. 
Suatu hari imam bertanya kpd budak tersebut 
 “Kenapa adik senyum kat tabung tu?”
 Budak tu pun jawab.
 “Ustaz saya pesan,senyum itu sedekah. saya takda duit nak sedekah,jadi saya senyum jelah kat tabung tu.."

tersenyum saya saat baca kisah ni, sangat lah suweet nya budak itu,comel.. :)

p/s : Jadi, selalulah tersenyum,kerana selain sedekah,senyum itu juga adalah pengubat hati yang duka... Senyuuuumm... :)