Wednesday, 28 December 2011

... durian runtuh ...

Salam.... :)

Sekarang kan tengah musim buah kan...hehehe...Dari haritu teringin nak makan durian,tapi hajat tak kesampaian..Baru sekarang dapat..yummy!!!


hasil tangkapan :)

Mula2 tu agak teragak2 la nak beli sebab tak pernah beli sendiri kan,tak pandai la nak pilih durian yang elok kan..takut nanti bila dah beli,masam la,keras la...x syiok la kan..Tapi,disebabkan teringin punya pasal,redah jela....hehe..

sedapnya....... :)

Nasib baik abang yang jual durian tu baik hati tolong kopek kan,dah lah x de pisau nak kopek..(padahal x pandai jugak,kerja ayah semua tuh..huhu..)
= ) abg durian,jasamu ku kenang... :)


durian first yang saya beli sendiri....... :)

Bangga je saya dengan rumate tu haa,sebab berjaya beli durian sendirik,elok ke x,belakang kira la kan..

'mak,sesungguhnya anak mak ni da pandai beli durian sendiri mak!!!.... :)' hahaha

padahal,x de pape pun.Orang lain dah berkali beli dah pun,rilek je miss yon oi!..tapi,kalau x de first step,x kan ada second step ye dak???hehehe.....

Haa,minggu lepas jugak,miss nnm saya,(saya punya dia tuh..)hehe..die dah ajar saya makan buah pulasan buat pertama kalinya selama 22 tahun saya hidup ni haa..pic x da la plak,lupa nak 'tembak'...
Terima kasih miss nnm.. :)

buah pulasan ehsan mr google

Minggu ni minggu makan buah sedunia..yeahaa!!! i like........... :)

:: Baru lepas buat kenduri durian kat bilik dengan kawan2.. sedap oo!



patah seribu :)





Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu
oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah…

nota: adik yang kenalkan kat saya lagu ni..mula2 dengar,macam biasa2 je..bila dah banyak kali dengar,sedap pulak... :P

Wednesday, 21 December 2011

Spongebob !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yess!! kata spongebob itu... :P

I'm moody like squidward..

Sometimes selfish, like Mr Krabs...

A bit dumb, like patrick....

But, i'll always be here for you, like spongebob...


p/s : see??? spongebob is not bad at all miss nnm....hehehehe

nak nyanyilah...
spongebob squarepants...spongebob square pants....
spongebob.......short pants...... :P

If......

Someday someone might come into your life and love you the way you've always wanted...

IF your someday was yesterday, LEARN....

IF your someday is tomorrow, HOPE....

IF your someday is today, CHERISH.....



p/s : just be happy in whatever you're doing....:)

Sunday, 18 December 2011

ber'tenang'.....

salam ceria...

semalam bersamaan 17 disember,hari bahagia saya..hehee..
Walaupun x berapa nak baik dari demam,.Tapi,lepas tu,terus baik kot..Sebab apa tau,sebab mak datang sini..Yeahhaa!!!

Terharu gakla,saya ada call mak hari sebelum tu,time tu saya demam la kan,mungkin sebab tu,mak datang nak tengok kot..Padahal,x la teruk sangat pun..Jadi,macam anak manja lak..(saya tak manja ok??)

Lepas tu,kami sefamily pi berkelah kat baru feringghi..Tapi,semalam,punyalah ramai manusia di jalan,dari usm sampai la ke batu feringghi,jeem jee...huhu..

Anak2 buah saya pun ikut,Syifa dan Aiman..Yang syifa dok sibok nak ber'tenang'..Saya pun pelik,ber'tenang' apanya kalau dok bising dalam kereta tu..Then,baru say
a tahu ber'tenang'=berenang..oo..Selama saya hidup 22 tahun ni,nila first time dengar tatabahasa tu..



kanak2 tu sedang ber'tenang' kan diri...

Sabar jela dengan kanak2 itu..ber'tenang' macam tak pernah jumpa air..dah la tu,nak pergi ke tengah lagi..Jadi,saya sebagai penjaga kanak2 ber'tenang' di saat itu,nasihatla..

saya : jangan pergi jauh2...bahayalaa..
syifa : jauh2 la best ber'tenang' alang..
saya :banyaklaa...

Dahla x boleh larang ke marah ke..ada ke abah dia marah x bagi pi jauh2,dia cakap abah dia melampau marah dia?? grrrrrrr....sape yang melampau sebenarnya ni?? isyy3...budak2 sekarang macam tula...

Tapi,depa ni jugak la yang make my day more colourful...:P

notaku : nanti2,datang lagi kat alang kat sini ye... :) Family is the best medicine for me when i am sick...tak lupa juga,kawan yang banyak risaukan saya..thanx kawan2..(u know who you are..) :)


Friday, 2 December 2011

terima kasih.....

adakalanya kita perlu menangis agar kita tahu hidup ini bukan sekadar untuk ketawa, DAN
adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu betapa mahalnya nilai airmata,

berterima kasih kepada orang yang MENYAKITI mu kerana dia mengajar kamu erti tabah,
berterima kasih kepada orang yang tidak MENGENDAHKAN mu kerana dia yang MEMUPUK mu BERDIKARI,
berterima kasih kepada orang yang MENJATUHKAN mu kerana dialah orang yang MEMPERHEBATKAN mu,
berterima kasih kepada orang yang MENYIKSA mu kerana dialah jua yang MENGUJI kesabaran dan ketabahanmu...

Jadi,terima kasih...........

Monday, 21 November 2011

nilai persahabatan....

salam... :)

firstly,saya nak minta sorry kat kawan2 saya..sebab saya rasa saya dah berubah..saya cuba menjadi yang terbaik untuk kawan2 saya..tapi,saya rasa,saya tetap tak dapat menjadi yang terbaik..maaf kawan2..

dulu,ada sorang kawan saya nasihat kan saya...

' ms yon, kita kena treat kawan,tak pun orang lain the way kita nak kita dilayan..Cuba bayangkan kalau kita layan orang dengan buruk,macam mana kalau kita ada disituasi orang tu,apa yang kita rasa?? What goes around comes around..Macam mana kalau balasannya bukan kena kat kita,tapi family,x pun teman rapat yang kita sayang,mesti kita sedih kan...'

Lebih kurang mcam tu la kawan saya nasihat kan saya..Saya sangat berterima kasih dekat dia sebab saya betul cuba ikut apa yang dia nasihatkan,.Tapi,biasalah kan,manusia..tak lari dari buat kesilapan,kadang2 saya ada jugak tersasar..Alhamdulillah,saya ada kawan2 yang sangat baik,dan selalu je maafkan saya,dan terima saya seadanya..